Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Kontakt

  • SAYATNOVA naturalne orientalne kosmetyki
    Białystok

    NIP: 542-122-90-91
  • E-mail:info@sayatnova.pl
  • Telefon505153395
  • Godziny działania sklepupon-piątek 11.00 - 17.30

Chmura tagów

Producenci

Zmiana języka

PolskiAngielski
» » Olej z pestek żurawiny/ żurawinowy zimnotłoczony 50ml
Olej z pestek żurawiny  zimnotłoczony 50ml
Nasz hit

Olej z pestek żurawiny/ żurawinowy zimnotłoczony 50ml

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 3 dni

Koszt wysyłki: od 10,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Przesyłka pocztowa (1 szt.) - 10,00 zł
Kurier 48 - 13,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Cena: 30,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Olej z pestek żurawiny  zimnotłoczony 50ml

Olej otrzymywany jest w wyniku tłoczenia na zimno pestek żurawin wielkoowocowej.

Olej żurawinowy jest jednym z najcenniejszych olejów wykorzystywanych w kosmetyce. Zawdzięcza to zawartości cennych składników odżywczych, w postaci antyoksydantów i esencjonalnych, głównie wielonienasyconych, kwasów tłuszczowych. Ma na celu zapobieganie uszkodzeniom skóry spowodowanych działaniem wolnych rodników i opóźnianie procesów fotostarzenia.

Olej żurawinowy zawiera ok. 65% niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a szczególnie należące do esencjonalnych kwasów tłuszczowych- kwas linolowy i alfa-linolenowy , oraz witaminę E, fitosterole, fosfolipidy i minerały.

Olej żurawinowy jest jedynym olejem naturalnym charakteryzującym się zrównoważoną proporcją NNKT, pełniących kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie człowieka. Charakteryzuje się również bardzo wysoką zawartością witaminy E w postaci tokotrienoli nazywanych "super witaminą E", z uwagi na ich szczególnie silne działanie antyoksydacyjne.

Skład chemiczny oleju żurawinowego jest bardzo zbliżony do naturalnego tłuszczu ochronnego wydzielanego przez ludzką skórę, dzięki czemu, zastosowany w kosmetykach pielęgnacyjnych, poprawia gospodarkę lipidami, szczególnie skóry łojotokowej i trądzikowej. Zapobiega powstawaniu trądziku. Olej ten jest łatwo absorbowany przez skórę, charakteryzuje się brakiem nadmiernej tłustości i dobrze się rozsmarowuje.


Olej żurawinowy jest także doskonałym emolientem przeznaczonym
do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Dzięki bogatej zawartości takich minerałów jak wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk, miedz, mangan i selen, wykazuje wzmacniające i odżywcze działanie na skórę głowy i włosy. Chroni ponadto włosy przed działaniem promieni UV oraz zanieczyszczeniami środowiska. Zastosowany odżywkach sprawia, że włosy stają się bardziej błyszczące i łatwiejsze w czesaniu.

 INCI:  Vaccinium Macrocarpon Seed Oil
poj: 50ml

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl