Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie

Kontakt

  • SAYATNOVA naturalne orientalne kosmetyki
    Białystok

    NIP: 542-122-90-91
  • E-mail:info@sayatnova.pl
  • Telefon505153395
  • Godziny działania sklepupon-piątek 11.00 - 17.30

Chmura tagów

Producenci

Zmiana języka

PolskiAngielski
Olej monoi    100g
Nasz hit

Olej monoi 100g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 3 dni

Koszt wysyłki: od 10,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Przesyłka pocztowa - 10,00 zł
Kurier 48 - 13,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Cena: 22,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Olej Monoi  100g


Olej monoi jest maceratem kwiatów gardenii tahitańskiej (tiare) w oleju kokosowym i łączy ich właściwości pielęgnacyjne.
Olej kokosowy zawiera w swoim skladzie kwas laurynowy (do 52%), który działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybiczno a także penetrując w głąb warstwy rogowej naskórka zapobiega odparowaniu wody i jest doskonale tolerowany przez skórę. Działanie nawilżające uzupełniają inne nasycone kwasy krótkołańcuchowe, tj. kaprylowy, kaprynowy i palmitynowy, których zawartość dochodzi do 30%, co czyni olej kokosowy jednym z lżejszych i najlepiej wchłaniających się olejów roślinnych. Olej zawiera ponadto nasycone kwasy długołańcuchowe  (mirystynowy – do 19%), które wiążą wodę oraz najdłużej pozostają na skórze, działają ochronnie, zmiękczająco, przyspieszają gojenie się ranek i najlepiej wśród kwasów tłuszczowych chronią przed odparowaniem wody z naskórka. Niska zawartość kwasu oleinowego (omega-9 – do 8%) sprawia, że olej jest bezpieczny dla skóry dotkniętej grzybicą.  Udowodniono, że olej kokosowy, czyli również olej monoi ma zdolność pochłaniania promieniowania UV odpowiadającą SPF 2 - 8, co czyni go dobrym uzupełnieniem pielęgnacji skóry przez cały rok, zwłaszcza w miesiącach letnich, jednak należy pamiętać, że olej nie zastąpi kremu ze stabilnym filtrem SPF.

Ekstrakt z kwiatów tiare zawiera salicylan metylu, substancję pochodną od kwasu salicylowego o silnym działaniu przeciwzapalnym, sprawdzonym w terapii trądziku.


Wyjątkowe właściwości czynią olej monoi idealnym produktem do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i podrażnionej, suchych i łamliwych włosów, wysuszonych i zniszczonych dłoni i słabych paznokci.

Oprócz właściwości pielęgnacyjnych – olej monoi  ma piękny, kobiecy, kwiatowy zapach, który długo utrzymuje się na skórze i włosach i może zastąpić perfumy.

Olej można przechowywać w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.

INCI: Cocos Nucifera Oil, Gardenia Tahitensis Flowe Extract
waga: 100g









 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję

Oprogramowanie sklepu shopgold.pl
Do działania sklepu konieczna jest włączona obsługa Javascript oraz Ciasteczek (cookies).